Ratten en muizen diervriendelijk verjagen

Alternatieven voor rattengif

Diervriendelijk ratten bestrijden kan op vele manieren gebeuren. De meest gekende manier is het gebruik van gif, maar dit is een langzame dood waarbij de diertjes vaak een hele tijd afzien. Ook muizenlijm is een zeker te vermijden product als je op een diervriendelijke te werk wilt gaan aangezien het gevangen dier sterft door uithongering. De vraag is dan, wat zijn de diervriendelijke manieren om ratten en muizen te bestrijden? Deze vind je allemaal onderin!

Ratten diervriendelijk bestrijden met elektronische rattenval

Door gebruik te maken van een elektronische val kan je ratten (en muizen) diervriendelijk bestrijden door ze een snelle en pijnloze dood bezorgen. Deze val is bovendien uiterst simpel in gebruik: je legt een lokmiddel in de val. Wanneer de rat of de muis dit vervolgens wilt nemen krijgt ze een korte, maar krachtige schok waardoor ze onmiddellijk het leven laat. Je kan erna de restanten makkelijk bij het vuilnis doen door de val op te nemen. Zo hoef je de rat (of muis) niet aan te raken. Het grote verschil met een traditionele val is dat het diertje zeker dood is. De slag van een gewone muizenval kan namelijk niet fataal zijn waardoor de rat of muis gewond door het leven gaat of langzaam aan sterft. Onze elektronische val werkt zowel op batterijen als met een adapter die apart verkrijgbaar is.

Levend muizen vangen met muizenvangkooi

Wil je de muizen liever niet doden? Dan is één van onze duurzame muizenvangkooien misschien iets voor jou! Je lokt het dier d.m.v. kaas of chocolade in de vangkooi die zich snel automatisch sluit wanneer een muis het lokaas probeert te nemen. De gevangen muis kan je vervolgens in de natuur uitzetten. Wel ver genoeg gaan zodat ze niet weer je huis opzoekt! We hebben enkele of dubbele muizenvangkooien beschikbaar.

Ultrasoon geluid tegen muizen en ratten

De ultrasone toestellen van Ecostyle zorgen ervoor dat ratten en muizen de beschermde ruimtes vermijden. Op deze manier kan je doeltreffend en diervriendelijk ratten bestrijden zonder gevaar voor kinderen en huisdieren! Het ultrasone geluid is amper of niet hoorbaar voor mensen waardoor het niet storend is. Er bestaan verschillende uitvoeringen, ook regendichte toestellen die ideaal zijn om ratten en muizen in de tuin of in vochtige ruimtes weg te houden.
Sommige van de ultrasone toestellen hebben bovendien een tweede functie die elektromagnetische pulsen langs de stroomkabels heen stuurt. Deze pulsen zijn storend voor deze knaagdieren waardoor o.a. het knagen aan de kabels voorkomen wordt. Ook mijden de ratten en muizen de ruimte waar de kabels lopen zodat ze geneigd zijn het huis te ontvluchten. De elektromagnetische pulsen zorgen niet voor storing en zijn veelvoudig getest op doeltreffendheid en veiligheid.

Ultrasone rattenverjagers

130m²

Ultrasone rattenverjagers

2 x 30m²

Ultrasone rattenverjagers

80 + 30m²