Ratten bestrijden zonder gif

Ondanks dat ratten- en muizengif nog steeds de populairste manier van bestrijden is, bestaan er tal van alternatieven die ook zeer efficiënt zijn. Met deze manieren kan je snel ratten bestrijden zonder gif. Voornamelijk mensen die kinderen of huisdieren hebben laten als snel rattengif links liggen voor één van onderstaande bestrijdingsmethodes. Je zal zien dat elk van onderstaande producten uiterst effectief is!

Ratten en muizen verjagen met ultrasoon geluid

Met de ultrasone toestellen van Ecostyle kan je nu eenvoudig en doeltreffend ratten en muizen verjagen uit het gehele huis! Het ultrasone geluid is uiterst storend voor het ongedierte waardoor ze snel de woning verlaten. Als mens hoor je het geluid niet of amper waardoor je er geen last van zult hebben. Omdat ratten zich vaak tussen het plafond verplaatsen hebben sommige van deze ultrasone toestellen een extra functie: electro pulsen. Dit stuurt elektromagnetische pulsen doorheen de stroomkabels waardoor schuilende ratten of muizen ook deze plaatsen zullen verlaten. Dit voorkomt uiteraard ook dat de beestjes gaan knagen aan je stroomkabels waarmee je kortsluiting uitsluit.
Huisdieren hebben geen last van het ultrasone geluid met uitzondering van knaagdieren zoals hamsters, cavia’s, konijnen, enz. Om deze huisdieren te beschermen dien je de ultrasone toestellen niet te gebruiken in dezelfde ruimte.

Last van ratten opvochtige plaatsen? Ook hiervoor heeft Ecostyle een passende oplossing! Enkele van de ultrasone rattenverjagers zijn bestand tegen vocht en zijn zelfs geheel regenbestendig waardoor je dit toestel ook kan gebruiken voor het verjagen van ratten of muizen buiten of in vochtige opslagruimtes.

Voordelen

Rattenverjagers op basis van ultrasoon geluid plaatsen

Ultrasoon geluid gaat niet door vast materiaal heen, zoals muren, plafonds, vloeren of meubilair. Let daarom op dat het toestel gericht is naar een open ruimte voor een maximaal effect.

Ratten bestrijden zonder gif met vallen

Ratten en muizenvallen zijn misschien niet de meest veilige optie wanneer je kinderen of huisdieren hebt, maar aangezien het in dit artikel gaat over het bestrijden van ratten zonder gif willen we deze producten ook in deze lijst toelichten.

Elektronische rattenval: Snelle doding van ratten en muizen

Met de elektrische rattenval van Edialux kan je ratten en muizen op een diervriendelijke manier doden. Wanneer ze naar het lokaas in de val gaan krijgen ze een korte krachtige schok waardoor ze onmiddellijk dood zijn. Je kan de val vervolgens opnemen om de dode rat of muis te verwijderen. De elektronische val werkt op basis van 4 type C batterijen, maar kan ook aangesloten worden aan een adapter die apart verkrijgbaar is. Het is toepasbaar in huis, maar ook in de garage, schuur, hangar, etc. De schok is enkel dodelijk voor kleine dieren, maar kunnen ook pijnlijk zijn voor katten, honden, enz.

Traditionele rattenval van Luchs

Traditionele houten rattenvallen van Luchs zijn eenvoudig in gebruik en zeer duurzaam! Je legt een lokaas op de val en spant deze vervolgens op. Wanneer een rat vervolgens druk uitoefent op de val slaat deze krachtig dicht met de dood van de rat tot gevolg. Wel opletten voor de vingers!

Houten muizenval van Luchs

De kleinere variant maar met dezelfde hoge kwaliteit en gekende doeltreffendheid. Deze houten muizenval is zeer doeltreffend tegen muizen!