Ratten en muizen biologisch bestrijden

Muizen en ratten kan je op veel verschillende manieren bestrijden en verjagen. Echter bevatten sommige producten schadelijke (chemische stoffen). Dit is vooral zo bij rattengif, maar ook bij muizenlijm kan dit het geval zijn. Hieronder vind je een overzicht van alle alternatieven waarmee je muizen en ratten biologisch kan bestrijden , hoe deze manieren efficiënt toe te passen en de voordelen ervan. Maar laten we voor alle duidelijkheid eerst even verduidelijken wat we verstaan onder “biologisch bestrijden”.

Wat is biologisch bestrijden?

Met het biologisch bestrijden van ratten en muizen doelen we op alle ecologische manieren die ofwel het dier verjaagt, ofwel deze op een snelle en zo pijnloos mogelijke manier dood. Deze dier- en natuurvriendelijke methodes zijn uiterst doeltreffend en kosten niet meer dan chemische bestrijdingsmethodes zoals ratten- en muizengif.

Elektronische rattenverjager van Ecostyle

Er bestaan heel wat elektronische rattenverjagers, maar onze voorkeur gaat uit naar de toestellen van Ecostyle. Deze bestaan in verschillende duurzame modellen en werken steeds op basis van ultrasoon geluid. Dit geluid is amper of niet hoorbaar voor het menselijke oor maar is uitermate storend voor knaagdieren. Hierdoor weren zowel ratten als muizen deze toestellen en gaan ze op zoek naar een ander huis. Zo kan je op een diervriendelijke manier ratten (en muizen) uit je huis verjagen en deze vervolgens weghouden.

Een groot voordeel van deze elektrische rattenverjagers is dat sommigen ervan niet alleen werken met ultrasoon geluid, maar ook met elektromagnetische pulsen. Deze pulsen worden (zonder hinder) over de stroomkabels gezonden om zowel ratten als muizen die zich er langs verplaatsen weg te jagen. Zo kan je ook het ongedierte tussen je plafond en muren bestrijden zonder gevaar voor mens, dier en milieu!

Ratten uit tuin verjagen met ultrasoon geluid

Heb je last van ratten in de tuin? Ook hiervoor heeft Ecostyle een geschikt toestel! De waterdichte elektronische verjager heeft een bereik tot 130m² en is ideaal voor het verjagen van ratten in jouw tuin. Dit toestel is robuuster dan modellen voor in huis en is bestand tegen regen en stof. Deze rattenverjager is uitgerust met de elektro-puls-functie om o.a. de stroomkabels te beschermen tegen knagen. Ideaal voor het biologisch bestrijden van ratten!

Alle voordelen van ratten verjagen met ultrasoon geluid

Rattenvallen en vangkooien voor muizen

Elektronische ratten- en muizenval

Het gebruik van rattenvallen is een veelbesproken topic: Sommige mensen zweren bij deze traditionele manier van ratten bestrijden, anderen walgen ervan. Gelukkig bestaat er een gulden middenweg die de voornaamste argumenten van beide partijen samenvoegt: De elektronische rattenval!

De elektronische rattenval van Edialux zorgt voor een snelle en directe dood van de rat (of muis) door middel van een korte, maar krachtige elektrische schok. Het grote verschil met een houten rattenval? Het dier is onmiddellijk en zeker dood. Bij een traditionele val komt het soms voor dat de rat niet goed geraakt wordt waardoor het beestje niet op slag dood is. Gevolg: Het dier kan verminkt door het leven moeten of het sterft een pijnlijke en langzame dood. Dit is iets dat niet gebeurd met de elektronische rattenval! Een ander voordeel is dat je het dode dier makkelijk kan opruimen omdat deze niet gebloed heeft. Je neemt eenvoudigweg de val op en doet de rat of muis bij het afval. Zeer makkelijk! Ook is deze val veiliger wanneer je kinderen of huisdieren hebt. De schok werkt enorm afschrikkend, maar is verder onschadelijk. Wel opletten bij kleinere huisdieren!

De val werkt op basis van batterijen of via een stroomadapter. Beiden zijn apart te verkrijgen.

Vangkooien voor muizen

Een duurzame vangkooi gaat gewoon niet kapot en werkt, ondanks het simpele principe, zeer doeltreffend. Je legt een lokaas in de kooi waarnaar nieuwsgierige muizen zullen komen. Wanneer ze de vangkooi betreden slaat deze razendsnel dicht waardoor de muis niet meer kan ontsnappen. Zoals gezegd, zeer makkelijk en uiterst efficiënt. De vangkooien zijn beschikbaar in 2 modellen: De enkele muizenvangkooi en de vangkooi met dubbele ingang.